​Szabaduló szoba társasjáték

Az utóbbi években egyre nagyobb népszerűségnek örvendtek a szabadulószobák, máv néven kijutós játékok, amik főként csapatépítésre, társaságok összekovácsolására, illetve önfeledt szórakozásra szolgálnak. A játék rendre úgy kezdődik, hogy becsukják a játékosok mögött az ajtót, elindítják az órát, és indulhat az egy-másfél órányi izgalom, fejtörés, tanácskozás, ötletelés, mely jóesetben kiszabadulással zárul. Ezt az élményt hozza el az otthonodba a szabadulószoba társasjáték

Nézet:
Sorrend:
Sorrend:

A szabadulószoba társasjátékban a játékosok egy közös cél (a kijutás, kiszabadulás) elérése érdekében különböző képességeket és készségeket igénylő feladatokat oldanak meg megadott időn belül. A Ismerd meg a szabaduló szobák rejtélyét otthonodban!!folyamat általában láncszerűen halad, egyik feladat megoldása után nyitható a következő boríték, melyben a következő feladat lapul. Az idő a „leggonoszabb” tényezője a játéknak, hiszen ez fokozza a feszültséget, ezáltal sarkallva gyorsaságra a játékosokat.

A szabadulószoba társasjáték fejleszti a kooperációs készséget, hiszen egyedül rendszerint nem végezhető el egy pálya az idő szűke miatt. Fejleszti továbbá a kreativitást, a problémamegoldó képességet és a logikát, hiszen ezek nélkül nem jönnénk rá a megoldásra. A szabadulószoba társasjáték továbbá eddzi a kommunikációs készséget, ami meglehetősen torzulhat feszült szituációkban (mint például az idő szűke), valamint erősíti a csapatszellemet, hiszen ha győz a csapat, együtt győz! Nem véletlen kedvelt csapatépítő tevékenységek munkatársak számára a kooperációs játékok.

 

És hogy miért jobb a szabadulós társasjáték, mint az épített szabadulószoba?

Újra és újra átélheted!
A szabadulószoba egyszeri, azonnali élményt biztosít, ami az idő lejártával véget ér. Azonban ha hazaviszed a dobozba zárt játékélményt, akármikor előveheted, és más társaságokkal is végigjátszhatod. Kölcsönadhatod ismerőseidnek, vagy 3-4 évente az újdonság varázsának érzésével akár Te is újrajátszhatod!

Kényelmes és komfortos!
Míg a szabadulószobák általában tükrözik a játék körülményeit, nem ritkán egy hideg pincehelységbe kalauzolnak. Ugyan a szabadulószobában a díszlet sokkal élethűbben igazodik a játék stílusához, az otthon kényelmét és biztonságát nem szárnyalja túl. A családi asztalt körbe ülve harcolni a kijutásért sokkal kellemesebb élmény, mint egy idegen helyszínen.

Nem kell foglalni!
Mai világunkban nem ritkán fordul elő, hogy akaratunk ellenére elkésünk a megbeszélt találkozókról, időpontokról. Olyan sok körülménynek vagyunk kiszolgáltatva napi szinten, hogy könnyedén eshetünk áldozatául az időpontoknak. Míg a moziban beülhetünk az elkezdődött filmre, úgy a szabadulószobánál lemaradunk az instrukciókrók, s késői érkezésünkkel a játékostársainkat hátráltathatjuk. Otthon viszont nyugodtan bevárhatjuk az utolsó játékost is, hiszen nem vagyunk időhöz kötve.

Olcsóbb!
Nem utolsó szempont, hogy két, szinte azonos élmény közül melyikre mennyit fizetünk ki. Ha egy főre vetítjük a szabadulószoba és a szabadulószoba társasjáték árát, lényeges különbséget tapasztalunk. Nem utolsó sorban, a szabadulószoba társasjáték továbbadható vagy cserélgethető a családban vagy a baráti körben, még több fő szórakozását biztosítva. Ha Te is szabadulószoba függő vagy, bizonyára Neked is jobban megéri ezt a tevékenységet jutányosabb áron űzni!